Nyheter

Bjørvika og 3D-modellen i nyhetene
Til studenter

Studenter kan få bruke Oslo-S og Bjørvika 3D modellen vederlagsfritt til skoleprosjekter.
Forespørsler sendes vår epost: info@3dbjorvika.no 

Students can use the Oslo-S and Bjørvika 3D model free of charge for school projects.
Send inquiries to our email: info@3dbjorvika.no

September, 2023

3D Bjørvika og Oslo S samarbeidet

Nye illustrasjoner

Nye illustrasjoner og oppdatert geometri tilgjengelig for medlemmer av 3D Bjørvika og Oslo S modellen

Juli, 2023

3D Bjørvika og Oslo S samarbeidet

Entra legger frem ny plan for Lilletorget

Eiendomsutvikler Entra har videreutviklet planforslaget for Lilletorget i Oslo, som først ble lagt frem sommeren 2021. 

August 4, 2023

Bygg.no

Forsvarer høyhus-utvidelsen av Oslo Spektrum

Forsvarer høyhus-utvidelsen av Oslo Spektrum

I går kveld ga Oslo bystyre tommel opp for en 108 meter høy utvidelse av Oslo Spektrum. – Jeg er helt sikker på at høyhus er riktig her, sier arkitekt Lars Haukeland i LPO.

April 20, 2023

Arkitektur.no

Oppdaterte illustrasjoner for partene

Oppdaterte illustrasjoner av Bjørvika og Oslo S modellen er tilgjengelig for partene av samarbeidsavtalen, illustrasjonene gjenspeiler den aller siste innen detaljregulering og modellutvikling.

Januar 24, 2023

Bjørvika og Oslo S modellen

Debatten har rast om Bjørvikas siste sentrale tomt. Nå har eieren slanket og omformet planene kraftig. Og tror kritikerne vil bli fornøyde. Nå har eieren Oslo S Utvikling gått i tenkeboksen. 

Desember 20, 2022
Aftenposten

Den såkalte «busstomten» i Gamlebyen er den siste ubebygde flekken i et strøket.

Konflikten rundt tomten har pågått siden Bane Nor Eiendom i 2016 varslet at de ville ha et kontorbygg. Et samlet lokalmiljø protesterte høylytt. De ønsket verken høye hus eller kontorer, men boliger og en grønn lunge.

Nå, nesten et halvt år senere, lanserer Bane Nor et helt nytt kompromiss.

Desember 13, 2022
Aftenposten

Først var Oslos middelalderby sperret av jernbanespor. Så ble det anleggsområde. Nå lover byrådet en park som kan trekke folk fra hele verden.

– Dette blir verdensklasse. Og fantastisk viktig for Oslo!

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) står foran gjerdet inntil det som stadig er riggområde for Follobanen. 

Mars 16, 2022
Aftenposten

– Vi tok en timeout. Og skulle egentlig bare justere prosjektet. Så innså vi at vi kunne tenke helt nytt.

For et år siden leverte Eskild Rolstad, utviklingsdirektør i KLP eiendom, et forslag som skulle gjøre det omstridte høyhusprosjektet kloss inntil Oslo S spiselig.

Mars 7, 2022
Aftenposten

Det har skjedd mye rett øst for Oslo sentrum de siste årene. Det er ikke så veldig lenge siden Bjørvika var en konteinerhavn preget av tett trafikk. I dag ligger motorveien i tunnel under bakken, sikten mot sjøen er åpnet opp og bygninger og byliv har nærmest vokst opp fra fjorden.

Visit Oslo

 

«Den rustfargede skiferen er valgt for å oppnå mer varme og fargevariasjon men samtidig sikre en god sammenheng mellom de to prosjektene som ligger på hver sin side av Bispekilen». Det skriver Karl Jon Sørli, prosjektsjef i OSU

Januar 20, 2022 – Aftenposten

QR koder på gjerdet rundt den nye brannstasjonen i Bjørvika, gå hit og prøv selv.

November 15, 2021 – Bygulvet

Som oppholdsrom er Bispekilen først og fremst av betydning for lokalmiljøet, og vil være et tilbud til både de som arbeider og de som bor i nærområdet. 

Bjørvika Utvikling

kommunen mener høyhus går ut over boligkvaliteten – Rundt 1.500 boliger skal gjøre Grønlikaia til Oslos neste boligområde mot fjorden. Plan- og bygningsetaten ser flere problematiske aspekter ved utbyggingsplanene.

Juli 21, 2021 – Vårt Oslo

Bjørvika skole skal ha plass til 840 elever, og store deler av uteoppholdsarealet blir liggende på tak. Planen omfatter også flerbrukshall. Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å utvide felt D2 i Bjørvika for å få plass til både en større skole og flerbrukshall. Planforslaget skal nå ut til offentlig ettersyn.

Juni 29, 2021 – Estate-nyheter

Sentrum brannstasjon skal ligge helt vest i Bjørvika, og Plan og bygningsetaten har nå gitt rammetillatelse til den nye brannstasjonen. Den skal stå klar i 2023.

Juni 18, 2021 – Avis Oslo

Åpner 100 meter lang strand i Oslo sentrum. Til sommeren kan badeglade Oslo-borgere og andre glede seg til solrike dager på en helt ny strand ved Operaen og det nye Munchmuseet. Da åpner nemlig Operastranda

Mai 08, 2021 – Nettavisen

«Denne sommeren kan du sole deg og bade midt mellom det nye Munch-museet og Operaen. Slik blir den nye Operastranda. – Å bygge en badestrand midt i Oslo er helt unikt. Dette er et av de morsomste prosjektene jeg har vært med på, sier Vegar Bergum, prosjektleder i Bjørvika Infrastruktur.

April 23, 2021 – ByplanOslo

«My Man Munch» Verket har fått navnet «The Mother», og lages av den britiske kunstneren Tracy Emin. Hun fikk jobben etter at hun vant en internasjonal konkurranse i 2018 om å få lage et utendørs verk ved museet.

Januar 05, 2021 – Aftenposten

Megleren demonstrerte digital visning av Vannkunsten, Dronninglunden og Eufemias Plass Syd på Facebook, med utsikt og solforhold fra leilighetene, og fortalte tilskuerne alt de lurte på om Bjørvika.

Mai 13, 2020 – Facebook demonstrasjon

Korona-viruset tvinger boligselgere til å tenke nytt, og nå har man fått fart på digitaliseringen av byggenæringen. Nå introduserer eiendomsutviklere nye, digitale løsninger for boligvisninger. Boligdirektør Lars Holm i OSU tror denne typen digitale løsninger kan være med å forandre fremtidens boligsalg.


April 17, 2020 – Teknisk ukeblad

Oslo S Utvikling bygger ut kontorer, boliger og et variert handels- og kulturtilbud på gateplan for å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område


 Desember 12, 2019 – osu.no

Slik skal Bjørvika se ut om et år


April 23, 2019 – VGTV

Boligutviklerne i Bjørvika er halvveis mot Sørenga.


Juni 11, 2018 – Nettavisen

Bjørvika blir stadig mer by; det bygges i høyden, langs vannet og mot sør.


April 12, 2018 – Magasin

De neste fem årene vil det virkelig ta av i Bjørvika. Nye boliger, næringsbygg, studenthus, Deichmanske bibliotek og Munch-museet, vil gradvis vokse frem og legge grunnen for et urbant folkeliv.


 Mars 07, 2016 – Magasin

Illustrasjoner knyttet til modellen skal ved offentlig bruk krediteres


Oktober 31, 2014 – Bjorvikautvikling

Før var det motorvei og avstengte havnearealer. Nå er det en enorm byggeplass. Men om tre år får Oslo en helt ny bydel ved fjorden.


April 23, 2013 – Aftenposten